Friday, November 2, 2012

Biskut Hati/Ais Krim Tomato







Bahan-Bahan Yang Diperlukan :-


  • 1 cawan penuh (bumbung) Mentega
  • 1 cawan penuh (lebih sedikit) Gula Halus
  • 2 biji Telur Ayam (pukul hingga kembang)
  • 1 tin (16 oz) Cornflour + 1 cawan tepung gandum
  • 3 sudu kecil Susu Pekat
  • 2 sudu kecil Esen Vanilla
  • Sedikit Baking Powder

Caranya Pulak :-

  1. Pukul Gula dengan Mentega hingga kembang.
  2. Masukkan Telur Ayam yang telah dipukul hingga kembang
  3. Selepas itu masukkan Esen Vanilla dan Susu Pekat
  4. Kacau rata
  5. Kemudian masukkan pula tepung cornflour dan baking powder
  6. Kacau rata lagi. Adunan ini memang lembih sedikit.
  7. Boleh juga di bahagi dua adunan ini untuk diwarnakan, terpulang pada citarasa
  8. Masukkan dalam acuan pam tembaga, plastik (samprit/nozzle - guna papercup)
  9. Bakar

No comments:

Post a Comment